www.oplegvilt.nl is een webwinkel. Dit betekend dat wij geen showroom hebben maar dat wij vanuit ons magazijn aan u leveren. Hiermee besparen wij op veel kosten en dat merkt u aan de prijs van de producten.

Indien u dit wenst kunt u de producten bij ons afhalen. Dit kan uitsluitend op afspraak aangezien wij niet altijd aanwezig zijn. We zijn hierin wel flexibel en evt tot 19.30 en op zaterdag en zondag.

Informatie

www.oplegvilt.nl is onderdeel van www.Stuntmarkt.com, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24381898. Ons BTW nummer is NL002013120B41

Afhaal adres (uitsluitend op afspraak!) :
Scheepmakersstraat 6
3334KG te Zwijndrecht

U kunt ons bellen op 06 450 38 414 en emailen op info@oplegvilt.nl

Wat is oplegvilt

Oplegvilt, ook wel bekend als dempingsvilt, is een materiaal dat vaak wordt gebruikt in de bouw en constructie, met name bij het leggen van vloeren. Het wordt gebruikt als een dempende onderlaag tussen verschillende bouwmaterialen om geluidsoverdracht te verminderen, trillingen te absorberen en oneffenheden in de ondergrond op te vangen. Hier zijn enkele toepassingen en eigenschappen van oplegvilt:

    Ondervloerisolatie: Oplegvilt wordt vaak gebruikt als ondervloerisolatie onder vloerbedekkingen zoals laminaat, parket, tapijt of vinyl. Het vilt fungeert als een dempende laag die geluidsoverdracht van loopgeluiden naar de onderliggende verdiepingen vermindert.

    Tussenlaag voor zwevende vloersystemen: Bij het installeren van zwevende vloersystemen wordt oplegvilt gebruikt als een dempende tussenlaag tussen de draagconstructie en de vloerafwerking. Dit helpt trillingen te absorberen en geluidsoverdracht te verminderen.

    Egalisatie: Oplegvilt kan ook worden gebruikt om kleine oneffenheden in de ondergrond op te vangen en te egaliseren voordat de vloerbedekking wordt gelegd. Dit zorgt voor een gladdere en gelijkmatigere ondergrond.

    Warmte-isolatie: Naast geluidsisolatie biedt oplegvilt ook enige thermische isolatie, wat kan helpen om warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren.

    Compatibiliteit: Oplegvilt is over het algemeen compatibel met verschillende soorten vloerbedekkingen en kan worden gebruikt op zowel harde als zachte vloeren.

Bij het kiezen van oplegvilt is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de dikte en dichtheid van het materiaal, evenals de specifieke vereisten van het project. Verschillende soorten oplegvilt kunnen verschillende geluidsisolerende en dempende eigenschappen hebben, dus het is belangrijk om het juiste type vilt te kiezen dat past bij de behoeften van de ruimte.In de bouw- en constructie-industrie worden verschillende materialen gebruikt om geluidsoverdracht te verminderen, trillingen te absorberen en de algehele prestaties van gebouwen te verbeteren. Oplegvilt en bouwvilt zijn twee van deze materialen die vaak worden toegepast voor geluidsisolatie en demping in vloer- en wandconstructies.

Oplegvilt, ook wel bekend als dempingsvilt, wordt gebruikt als een dempende onderlaag tussen verschillende bouwmaterialen bij vloerconstructies om geluidsoverdracht te verminderen en trillingen te absorberen. Het wordt ook gebruikt voor thermische isolatie en het egaliseren van de ondergrond.

Bouwvilt, daarentegen, wordt vaak toegepast tussen raggels in geluidsisolerende wanden. Het fungeert als een dempend materiaal om geluidsoverdracht tussen aangrenzende ruimtes te verminderen.

Dit werkstuk verkent de eigenschappen, toepassingen, en installatieprocedures van oplegvilt en bouwvilt. Het biedt inzicht in hoe deze materialen worden gebruikt in de bouw- en constructiesector om geluidsisolatie en trillingsdemping te verbeteren, en biedt praktische richtlijnen voor hun installatie en gebruik.

Door een dieper inzicht te krijgen in oplegvilt en bouwvilt, kunnen bouwprofessionals en doe-het-zelvers weloverwogen beslissingen nemen bij het selecteren en toepassen van deze materialen in hun projecten om de akoestische en structurele prestaties van gebouwen te verbeteren.


Oplegvilt, ook wel bekend als dempingsvilt, is een materiaal dat veel wordt gebruikt in de bouw- en constructie-industrie voor geluidsisolatie en trillingsdemping. Het is een veerkrachtig materiaal dat meestal gemaakt is van gerecycled rubber of synthetische vezels. Oplegvilt wordt gebruikt als een dempende onderlaag tussen verschillende bouwmaterialen om geluidsoverdracht te verminderen en trillingen te absorberen.

Toepassingen van oplegvilt:

    Ondervloerisolatie: Oplegvilt wordt vaak gebruikt als isolatielaag onder vloerbedekkingen zoals laminaat, parket, tapijt of vinyl. Het biedt geluidsisolatie door geluidstrillingen te absorberen en te voorkomen dat ze zich door de vloer verspreiden naar aangrenzende ruimtes of verdiepingen.

    Tussenlaag voor zwevende vloersystemen: Bij het installeren van zwevende vloersystemen wordt oplegvilt gebruikt als een dempende tussenlaag tussen de draagconstructie en de vloerafwerking. Dit helpt trillingen te absorberen en geluidsoverdracht te verminderen.

    Egalisatie van de ondergrond: Oplegvilt kan ook worden gebruikt om kleine oneffenheden in de ondergrond op te vangen en te egaliseren voordat de vloerbedekking wordt gelegd. Dit zorgt voor een gladdere en gelijkmatigere ondergrond.

    Thermische isolatie: Naast geluidsisolatie biedt oplegvilt ook enige thermische isolatie, wat kan helpen om warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren.

Oplegvilt is verkrijgbaar in verschillende diktes en dichtheden, afhankelijk van de specifieke geluidsisolatie- of trillingsdempingseisen van een project. Het wordt vaak verkocht in rollen of panelen en kan eenvoudig worden geïnstalleerd met behulp van standaard bouwmaterialen en -technieken.

Door zijn effectieve dempende eigenschappen is oplegvilt een veelgebruikt materiaal voor geluidsisolatie en trillingsdemping in diverse bouw- en renovatieprojecten.

Bouwvilt, ook wel bekend als dempingsvilt, wordt veel gebruikt in wandconstructies voor geluidsisolatie en trillingsdemping. Het vilt wordt specifiek toegepast tussen raggels, die dienen als het frame van de wand, om geluidsoverdracht tussen aangrenzende ruimtes te verminderen. Hieronder worden enkele belangrijke aspecten van het gebruik van bouwvilt in wandconstructies uiteengezet:

  1. Geluidsisolerende wanden: Bouwvilt wordt vaak gebruikt bij de constructie van geluidsisolerende wanden, vooral in omgevingen waar geluidsoverdracht tussen ruimtes moet worden beperkt. Door bouwvilt tussen de raggels te plaatsen, wordt de geluidstransmissie verminderd doordat het vilt geluidstrillingen absorbeert en dempt.

  2. Installatie tussen raggels: Het bouwvilt wordt geplaatst tussen de horizontale en verticale raggels van de wandconstructie. Deze raggels vormen het skelet van de wand en bieden ondersteuning voor de afwerklagen zoals gipsplaat of ander wandmateriaal.

  3. Trillingsdemping: Naast geluidsisolatie kan bouwvilt ook dienen als dempend materiaal voor trillingen. Dit is vooral belangrijk in omgevingen waar trillingen van bijvoorbeeld machines of lopende personen moeten worden verminderd om geluids- of trillingsoverlast te minimaliseren.

  4. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Bouwvilt is flexibel en kan gemakkelijk worden aangepast aan de afmetingen van de raggels en de wandconstructie. Het kan worden gesneden en gevormd om perfect tussen de raggels te passen, waardoor het een veelzijdige optie is voor verschillende bouwprojecten.

  5. Praktische installatie: Het installatieproces van bouwvilt tussen raggels is over het algemeen eenvoudig en vereist geen gespecialiseerde vaardigheden. Het vilt wordt gewoon tussen de raggels geplaatst voordat de afwerklagen worden aangebracht.

Door bouwvilt toe te passen in wandconstructies kunnen bouwers en ontwikkelaars effectief geluidsoverdracht verminderen en de akoestische prestaties van gebouwen verbeteren. Dit maakt het een waardevol materiaal voor diverse bouw- en renovatieprojecten waar geluids- en trillingsbeheersing belangrijk zijn.